Att fatta mogna, vuxna beslut
Det där med att vara vuxen (vilket jag åtminstone är på pappret) har sina fördelar. Ibland är det lätt att glömma bort, framförallt när man har hundra saker som måste göras och man inser att man inte längre kan springa till pappa eller mamma och gråta för att slippa undan. Att ha ansvar för sina egna åtaganden och sitt eget liv är inte trevligt varje dag, men så kommer stunder när jag i rebellisk anda kompenserar genom att överutnyttja min vuxenfrihet. Igår var en sådan dag. Och idag.
En vanlig lördag. Vi hade bokat in en soffkväll framför ESC men kunde inte bestämma oss för middag. Jag paxade trerätters, Daniel godkände. Och trerätters blev det. Istället för att kompromissa sådär som vettiga människor hade gjort så körde vi allt.
Förrätt: Pannkakstårta med hallon.
Huvudrätt: Fiskgratäng med kantarellstuvning samt farmors fantastiska bönor vid sidan.
Efterrätt: Jordgubbstårta (med hallonfyllning). Stans fulaste kreation, men ack så god.
När jag vaknade imorse insåg jag att det fanns tårta kvar. Min söndagsfrukost bestod därmed av ungefär en tredjedels jordgubbstårta. Ett moget och otroligt vuxet beslut om ni frågar mig. Och en klar fördel med att få bestämma själv. Och som det fastslogs i USA, ”lagom är för mesar”.