Att fira en till, fast på Orient Palace
Som om inte en födelsedagsmiddag per helg räcker, så gick vi i söndags ut och åt för att fira min svägerska. Hon och min mamma delar nämligen födelsedag, så vi får dubbelt firande varje år. Och när hon önskar restaurang så blir jag alltid som ett barn på julafton – vi delar nämligen favorit där. BBQ-buffé och thai. Bara tanken får mig att dregla likt vår labrador (och det innebär ett mindre vattenfall – för er som inte mött honom).
En svärmor och en svägerska som väntar lika ivrigt som jag. Få saker kan göra mig så exalterad som riktigt god mat när jag är riktigt hungrig. Denna gång var jag så ivrig att jag inte ens förstod att man skulle blanda sin sås i separat skål. Det var ingen rocket science precis, men jag öste ändå på allt direkt på tallriken innan jag med ett nästan desperat uttryck skuffade fram tallriken mot tjejen som stekte ihop kalaset. Hon bara suckade och skakade på huvudet åt mig.
Och pinnar! En av få gånger man kan slabba runt med pinnar utan att folk tittar konstigt. Jag älskar det. Hela känslan över måltiden blir så exotisk på något sätt. Maten smakar automatiskt lite bättre och lite mer ”spännande” om man får äta med pinnar.
Far och son – det är alltid någon av dem som gör en konstig min. Alltid. Och detta var ändå försök nio.
Efter middagen åkte Daniel hem till Göteborg, medan jag åkte hem till mormor för att ha pyjamasparty och äta enorma mängder vindruvor. När morfar är i Tyskland passar vi liksom på. Eftersom jag skulle med ett tidigt tåg till Stockholm så planerade vi lägga oss ganska tidigt. När vi hade pratat oss igenom tre filmer kom vi på att kolla klockan. Det var inte ens i närheten av ”tidigt”. Hej hopp, så kan det gå. Och det var det värt.