Att kicka igång en tävling (Estepona, Spanien)
För att göra matlagningen lite roligare (och för att inte alla ska behöva ha ansvar för utfodringen varje dag) så har vi delat in oss i matlag. Och det givna då var ju såklart att slänga upp förslaget om ”Halv åtta hos mig” på bordet. Och nog nappade gänget. Vi är alla tävlingsmänniskor i vår familj, så det brukar inte vara så svårt att få dem att haka på saker. Inte när det finns ett pris. Priset i sig behöver inte vara en sak, exempelvis evig ära är minst lika godkänt. De är inte så kräsna. I detta fall har vi dock inte riktigt bestämt vad vinsten kommer vara, mer än ”något man vill ha”. Detaljerna måste kluras vidare på.
Idag kickade vi officiellt igång tävlingen. Min mamma och syster, Team Solstollarna, var först ut. Medan de röjde runt i köket (som var helt off limits – man fick knappt ens passera för att gå på toaletten) var grabbarna över och kollade fotboll hos grannarna, Elsa sov och jag låg i soffan där jag blev serverad fördrink och snacks. Värdskapet gick inte av för hackor.
Och kvällens meny?
Förrätt: Färska räkor, handslagen aioli, baguette och krustad med avokadoröra.
Varmrätt: Pasta med lax- och vitvinssås.
Efterrätt: Knäckig äppelpaj med grädde.