RECEPT: Minipaj
Publicerad,
Pajskal
3 dl mjöl
125 g smör
1-2 msk vatten
- Arbeta ihop ingredienserna till en smidig massa.
- Tryck ut skalet i portionsformar. Se till att det inte blir för tjockt deglager.
- Låt pajdegen vila i kylen i 20-30 min. Nagga skalet med en gaffel.
- Sätt ugnen på ca 200°C (beroende på ugn). Förgrädda skalet i 8-10 min.
Fyllning
Brieost
Ruccola
Småtomater
Soltorkade tomater
Chili Explosion (eller valfri krydda)
Äggstanning
Ägg
Grädde
Salt och peppar
- Fyll skalet med önskat innehåll.
- Vispa ihop ägg och grädde. (Lika delar brukar fungera bra, men man kan variera mängden efter egna önskemål.) Krydda.
- Häll äggstanningen över fyllda skalet.
- Grädda i ugnen till ytan fått färg och äggstanningen är ”fast”. Ca. 20-30 min.