RECEPT: Vit chokladmousse med limemarinerade hallon
Publicerad,
Recept för 6 personer
Chokladmousse
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
1 äggvita
Topping
Hallon
Lime
Honung
- Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad.
- Vispa grädden tjock i en bunke.
- Vispa hastigt äggvitan (i annan bunke) och häll sedan i den smälta chokladen under fortsatt vispning.
- Vänd försiktigt ner grädden och fördela smeten i små glas. Låt stå i kylen minst tre timmar eller över natten.
- Pressa ur saften från en limefrukt och lös sedan en liten klick honung i saften. Vänd försiktigt ner hallonen i vätskan och låt stå.
Serveras bäst kall, direkt från kylen, då moussen annars ganska snabbt blir ”mjuk”.
Så gott!!
men mums va gott 😀
Jatack!! Det ser sååå gott ut!:-)